Je bent welkom

Vanaf het moment dat jij contact met me opneemt start de begeleiding.
Je kan me op dat moment (vrijblijvend) al iets vertellen over het verlies dat je tot bij mij brengt, waar je tegenaan botst en wat je verwachtingen of wensen zijn ten aanzien van de toekomst. Dit kan eventueel ook aan de hand van een kennismakingsformulier dat ik je op voorhand bezorg, je kan me het ingevulde formulier dan per mail terugbezorgen of meebrengen naar onze eerste afspraak. 

Kennismaking

Tijdens ons eerste gesprek neem ik graag de tijd om uitgebreid te luisteren naar wie en/of wat je verloren bent en om eventuele vragen die je over de begeleiding hebt te beantwoorden. Ook vind ik het belangrijk om te weten wie jij bent en hoe je jezelf verhoudt ten opzichte van de omgeving waarin je leeft of opgroeide, omdat dit alles van invloed kan zijn op jouw unieke manier van rouwen. Na afloop van dit gesprek kunnen we een vervolgafspraak vastleggen. Indien ik het gevoel heb dat ik je onvoldoende kan verder helpen, ga ik je dit eerlijk zeggen en mee zoeken naar gepaste hulpverlening met meer expertise in jouw specifieke situatie.

Individuele begeleiding

Een individueel gesprek duurt ongeveer 1u. Hierbij gaan we uitgebreider stil staan bij onderdelen van je verlieservaring die om aandacht vragen. Dit kan door middel van gesprek, educatie, creatieve technieken, ontspanningsoefeningen, verbinding met je lichaam, al wandelend (in de natuur), gesprekken waarbij we jouw naasten betrekken of op andere manieren die de begeleiding voor jou waardevol maken.
De duur van de begeleiding is afhankelijk van de situatie en van je hulpvraag. We gaan hier steeds open over in gesprek. Misschien is er nood aan een langer traject. Misschien voel jij je al lichter na het kunnen vertellen van je verhaal en/of om te horen dat je op de juiste weg bent, dat wat jij voelt/denkt hoort bij een normaal rouwproces.

En wat daarna?

Je blijft welkom! Men veronderstelt wel eens - onterecht - dat verdriet en rouw iets is dat je moet verwerken, alsof het op een bepaald moment wel "klaar" is. Dit is niet zo, het kan je op ieder moment weer overvallen en soms ook overspoelen. Bijvoorbeeld bij een nieuwe verlieservaring, bijzondere data, andere confrontatie met het gemis,... Dit is heel normaal, het kan dan fijn zijn om opnieuw even langs te komen.

Locatie

Een afspraak zal doorgaan in Leopoldsburg bij huisartsenpraktijk De Linde of online. Je kan een afspraak maken via het contactformulier, via mail of telefonisch.

tarief

Individuele begeleiding €60 / sessie (1u)

Betalen kan aan het einde van iedere sessie cash (gepast geld)
of met Payconiq (QR-code)